ថ្ងៃព្រហស្បត្តិ៍១២រោចខែពិសាខ ឆ្នាំកុរ ឯកស័ក ព.ស. ២៥៦៣ ត្រូវនឹងថ្ងៃទី ៣០ខែ ឧសភា ឆ្នាំ២០១៩នៅមន្ទីរកសិកម្ម រុក្ខាប្រមាញ់និងនេសាទ នាយកដ្ឋានផលិតកម្មសត្វ និងសុខភាពសត្វបានវគ្គបណ្តុះបណ្តាលមន្រ្តីជំនាញនិងអ្នកពាក់ពន្ធស្តីពីការត្រួតពិនិត្យសត្វ អនាម័យសត្វ សាច់ និងផលិតផលសត្វនៅសត្វឃាតដ្ឋាន និងកន្លែងតាំងលក់ដើម្បីការពារនិងទប់ស្កាត់ការឆ្លងរីករាលដាលជំងឺ ស៊ូ ណូស ដែលមានអ្នកចូលរួមសរុប ៣៥ នាក់/ស្រី ៥នាក់។
រក្សាសិទិ្ធគ្រប់យ៉ាងដោយ ក្រសួងកសិកម្ម រុក្ខាប្រមាញ់ និងនេសាទ
រៀបចំដោយ មជ្ឈមណ្ឌលព័ត៌មាន និងឯកសារកសិកម្ម