៚៚៚យោងតាមរបាយការណ៍របស់ការិយាល័យក្សេតសាស្រ្ត និងផលិតភាពកសិកម្ម បានបង្ហាញពីលទ្ធផលការងារបង្កបង្កើនផលស្រូវរដូវ ~ដំណាំរួមផ្សំ និង ដំណាំឧស្សាហកម្ម គិតត្រឹម ថ្ងៃទី១៧ ខែមករា ឆ្នាំ២០២២ មានដូចខាងក្រោមៈ
១-ការបង្កបង្កើនផលស្រូវប្រាំង ២០២១-២០២២៖ផែនការ ៩.៥០០ ហត អនុវត្តបាន៣៩.៤៤៩ ហ.ត ស្មើ៤១៥,២៥%
២- ដំណាំរួមផ្សំនិងសាកវប្បកម្មគ្រួសារកសិកររដូវប្រាំង ៖ អនុវត្តបានសរុប ៥៨២ហ.ត ស្មើ ៧៩,៨៤%ផែនការប្រចាំឆ្នាំ៧២៩ហ.ត ក្នុងនោះបន្លែគ្រប់មុខ ២៣៩ហ.ត,ល្ពៅ ៤៦ហ.ត, ពោតស១៩៦ហ.ត ម្ទេសគ្រប់ប្រភេទ ៨ហ.ត ដំឡូងជ្វា ២១ហ.ត ឪឡឹក ៧១ហ.ត និងម្នាស់ ១ហ.ត។
៣.ដំណាំឧស្សាហកម្មគ្រួសារកសិកររដូវប្រាំង៖អនុវត្តបានសរុប ១.៩៤៨ហ.តស្មើ២២,៦៤%ផែនការប្រចាំឆ្នាំ ៨.៦០៤ហ.ត ក្នុងនោះ ពោតក្រហម៤៥៦ហ.ត អំពៅ៩១ហ.ត ដំណាំល្ង៥១ហ.ត សណ្តែកបាយ ៨៩ហ.ត សណ្តែកអង្គុយ ៩៦ហ.ត សណ្តែកដី៨៥ហ.ត ដំឡូងមី ១.០៦២ហ.ត សណ្តែកសៀង ១៤ហ.ត ត្រាវ ១ហ.ត សាគូ១ហ.ត និងខ្ញី ២ហ.ត ។
៤.ការមូលផលស្រូវប្រាំងឆ្នាំ២០២១-២០២២ គិតត្រឹមថ្ងៃទី១៧ ខែមករា ឆ្នាំ២០២២៖ អនុវត្តបាន ៣៩.៤៤៩ហ.ត ស្មើនឹង៦,៦៨% ក្នុងនោះមានផ្ទៃដីខូចខាតចំនួន ២.៩៧៦ហ.ត ផ្ទៃដីស្តារឡើងវិញបាន ២.៤២៩ហ.ត ផ្ទៃដីប្រមូលផលបាន ៣៨.៩០២ហ.ត ស្រូវបែកផ្កាចំនួន ៥.០៥១ហ.ត ស្រូវទុំចំនួន ៣.៧៣១ហ.ត និងច្រូតកាត់បាន ២.៥៨០ហ.ត។
រក្សាសិទិ្ធគ្រប់យ៉ាងដោយ ក្រសួងកសិកម្ម រុក្ខាប្រមាញ់ និងនេសាទ
រៀបចំដោយ មជ្ឈមណ្ឌលព័ត៌មាន និងឯកសារកសិកម្ម